Keuringen

Keuringen

De keuringen van uw paard worden uitgevoerd door één van onze ervaren paardenartsen. Deze keuringen worden geheel volgens de richtlijnen van de KNMvD uitgevoerd.

Aankoopkeuring

Staat u op het punt een paard te kopen? Onderschat dan zeker het belang van een aankoopkeuring niet. Hoewel het een momentopname betreft, zijn er belangrijke zaken die uitgesloten kunnen worden.

Een aankoopkeuring bestaat uit een klinische keuring, plus indien gewenst een röntgenologische keuring en een bloedonderzoek. Wanneer u uw nieuwe paard wilt laten verzekeren, kunt u het door ons afgegeven keuringsrapport als referentie gebruiken bij de verzekeraar.

Een aankoopkeuring is zowel bij ons op de praktijk als op uw eigen locatie mogelijk.

Klinische keuring

Een klinische keuring omvat een onderzoek van de ogen en oren, het luisteren naar het hart en longen, het onderzoeken van de hals en rug, uitgebreid examineren van de benen en eventueel aangevuld met een bloedonderzoek.

Een klinische keuring kan plaatsvinden op uw eigen locatie of bij ons op de praktijk in de daarvoor speciaal ingerichte overdekte ruimte met een recht pad en een harde en zachte volte.

Röntgenologische keuring

Een röntgenologische keuring omvat standaard 20 röntgenfoto’s van de benen. Op verzoek kan dit ook uitgebreid worden met bijvoorbeeld ook röntgenfoto’s van de hals en rug. Uiteraard is het ook mogelijk om voor bijvoorbeeld buitenlandse opdrachtgevers een op maat gemaakte set samen te stellen. Neem hiervoor contact met ons op.

Röntgenologische keuring op locatie

Hoewel wij op onze praktijk een speciaal ingerichte Röntgenafdeling hebben, kan het wenselijk zijn dat de röntgenologische keuring op uw eigen locatie plaats vindt. Onze mobiele röntgenapparatuur is zeer geavanceerd en maakt kwalitatief goede foto’s.

Voor een röntgenologische keuring op uw eigen locatie is een overdekte ruimte nodig met een egale bodem en een goede stroomvoorziening.

Fokkerij screening

DAP Krommerijnstreek is gecertificeerd voor het maken van PROK-sets voor het KWPN-stamboek. Screenen op jonge leeftijd geeft veel informatie en voorkomt inefficiënte investeringen in toekomstige sport en of fokkerij paarden. Ons team is door jarenlange ervaring zeer bekwaam om jonge paarden röntgenologisch te keuren.