Inwendige ziekten

Inwendige ziekten paard

Onze kliniek heeft moderne apparatuur in huis voor het vaststellen en behandelen van verschillende inwendige aandoeningen.

Denk hierbij aan een laboratorium met de mogelijkheid tot uitgebreide bloedonderzoeken. Dankzij ons laboratorium in de praktijk kunt u snel de bloeduitslag van uw paard verwachten.

Daarnaast kunnen we ook verdere onderzoeken doen aan bijvoorbeeld de luchtpijp en de bronchien, alsook de maag en de dunne darm. Hiervoor hebben we speciale endoscopen. Dit is bijvoorbeeld te adviseren bij paarden die vermageren of paarden die een verdenking op maagzweren hebben. Mocht uw paard gedurende langere tijd hoestklachten hebben dan is een bronchoscopie soms aan te raden, om de oorzaak te kunnen achterhalen.

Wanneer uw paard een maagscopie nodig heeft dient uw paard te vasten. Daarom zal uw paard een dag van te voren bij ons op de kliniek gebracht moeten worden.
Ook voor problemen aan het oog kunt u een afspraak maken. Op de kliniek is er een speciaal ingerichte ruimte die we gemakkelijk donker en licht kunnen maken, wat de omstandigheden voor het uitvoeren van een oogonderzoek optimaal maakt.