Chirurgie en operaties

U kunt bij ons terecht voor verschillende ingrepen en operaties, waaronder alle standaardingrepen zoals castratie en sterilisatie van uw hond of kat. Ook kleinere huisdieren als konijnen en cavia’s zijn welkom.

Een veelvoorkomende ingreep is de sterilisatie. U kunt ervoor kiezen om deze laparoscopisch uit te laten voeren. Ook in geval van cryptorchidie bij een reu (hierbij zijn 1 of 2 testikels niet ingedaald) zal laparoscopie de voorkeur genieten. Hieronder vindt u meer informatie over veelvoorkomende ingrepen.

Veel voorkomende ingrepen

Bij Dierenartsenpraktijk Krommerijnstreek behandelen we regelmatig bultjes, tumoren en othaematoom (bloedoor). Daarnaast voeren we de volgende ingrepen regelmatig uit: het verwijderen van anaalklieren, correcties aan oogleden, keizersnede, maagtorsie, verwijderen van de milt, darmoperaties, verwijderen van blaasstenen.

De behandeling van een ruptuur van de voorste kruisband bij de hond dient apart vermeld te worden; deze wordt bij ons bij voorkeur behandeld door middel van de methode TTA-rapid.

Andere orthopedische ingrepen zijn bijvoorbeeld het plaatsen van pinnen en platen bij eenvoudige botbreuken, heupkoprepositie of resectie en de behandeling van patellaluxatie.

Heeft u vragen over afwijkingen of ingrepen aan uw huisdier, neem dan contact met ons op. In de meeste gevallen kunnen we u helpen. Zo niet, dan zoeken we voor u de juiste specialist die oplossing kan bieden.